Ala­vuo­ton myl­ly ker­too Kii­min­ki­joen tör­män historiasta

Matti Vehkaoja (kuvassa oikealla) kertoi väsymättä kiinnostuneille siitä, miten mylly toimii ja miten talkkinajauhot valmistuvat.Matti Vehkaoja (kuvassa oikealla) kertoi väsymättä kiinnostuneille siitä, miten mylly toimii ja miten talkkinajauhot valmistuvat. Kuvat: Teea Tunturi

Vaik­ka Ala­vuo­tol­la Vää­nä­sen kos­ken par­taal­la nyt vil­jaa jau­ha­va myl­ly ei ole iäl­lä pilat­tu, sen pai­kal­la on ollut ensim­mäi­nen myl­ly jo 1700-luvul­la. Kii­min­ki­joen vesi on pyö­rit­tä­nyt vuo­si­sa­das­ta toi­seen myl­lyn ratas­ta ja sen kiviä. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus