Hyvin­voin­ti­pis­tei­tä lak­kau­te­taan, kesä­sul­ku alkaa – Kesän ajak­si jouk­ko­lii­ken­ne supistuu

Poh­de on teh­nyt pää­tök­sen, jon­ka mukaan Kui­va­nie­men ja Yli-Iin hyvin­voin­ti­pis­teet lak­kaa­vat 1.8. Pal­ve­lut tuo­te­taan jat­kos­sa muis­sa lähia­luei­den toi­mi­pis­teis­sä, digi­taa­li­si­na pal­ve­lui­na tai liik­ku­vi­na palveluina. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Paras­ta lap­sil­le ‑kesä­lei­rit kut­su­vat seik­kai­lui­hin Koivuhakaan

Paras­ta lap­sil­le jär­jes­tön kesä­lei­rit alka­vat jäl­leen Halo­sen­nie­mes­sä Lei­ri­kes­kus Koi­vu­haas­sa. Tänä kesä­nä lei­re­jä on kaik­ki­aan yhdek­sän 6–13-vuotiaille lap­sil­le. Lei­reil­le hae­taan osal­lis­tu­jia ensi­si­jai­ses­ti talou­del­li­sin, sosi­aa­li­sin ja ter­vey­del­li­sin perus­tein, jol­loin lei­ri­mak­su on edul­li­nen, mut­ta lei­ril­le voi­vat osal­lis­tua kaik­ki haluk­kaat myös omakustanteisesti.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Elä­ke­lii­ton kult­tuu­ri­päi­vä virit­tää kesän tunnelmaan

Elä­ke­lii­ton Kii­min­gin yhdis­tyk­sen innos­tus maan­lä­hei­seen kult­tuu­riin on poi­ki­mas­sa uut­ta ja elvyt­tä­mäs­sä hen­kiin osin van­han­kin perin­teen, kun Poh­jois-Poh­jan­maan pii­rin kult­tuu­ri­päi­vä jär­jes­te­tään lau­an­tai­na 25.5. Hut­tu­ky­län nuorisoseuralla. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Yli-Iin Sil­mu juh­li pyö­rei­tä vuosiaan

30 vuot­ta sit­ten jouk­ko aktii­vi­sia yli-iiläi­siä perus­ti paik­ka­kun­nal­leen Oulun Seu­dun Hen­gi­ty­syh­dis­tys ry:n ala­jaos­ton, Sil­mun. Tar­ve kokoon­tua ver­tais­tuen ääreen oli valtava. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus




Har­taus: Aarteenetsintää

Kuin­ka moni on jos­kus leik­ki­nyt aar­tee­net­sin­tää? Aika usein las­ten syn­ty­mä­päi­vil­lä tai kesä­lei­reil­lä lei­ki­tään aar­tee­net­sin­tää. Eri­lai­sia vih­jei­tä tai kart­taa seu­raa­mal­la lopul­ta pää­see aar­teen luo.


Päät­tä­jäl­tä: Oulu vai­kut­taa Euroopassa

Lähes­ty­vät Euroo­pan par­la­men­tin vaa­lit ovat tär­keät. Olem­me osa Euroo­pan sisä­mark­ki­noi­ta, yhteis­tä euro­ta­lous­a­luet­ta, tur­val­li­suus­po­li­tiik­kaa ja arvo­yh­tei­söä. Meil­lä on mah­dol­li­suus vai­kut­taa nii­hin asioi­hin, joil­la on seu­dun kun­tien ja kun­ta­lais­ten kan­nal­ta mer­ki­tys­tä. Näi­tä asioi­ta ovat esi­mer­kik­si ilmas­ton­muu­tok­sen tor­ju­mi­nen ja digi­ta­li­saa­tion edistäminen.


Takaa-ajo­ti­lan­ne Haukiputaalla

Polii­si suo­rit­ti lii­ken­teen­val­von­taa Hau­ki­pu­taal­la tiis­tai­na. Hie­man ennen kel­lo 15 par­tio havait­si rekis­te­röi­mät­tö­män kevyt­moot­to­ri­pyö­rän liik­keel­lä Hau­ki­pu­taan kes­kus­tas­sa. Moot­to­ri­pyö­räl­lä liik­keel­lä ollut nuo­ri läh­ti välit­tö­mäs­ti pake­ne­maan polii­si­par­tion havaittuaan.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Russ­kij mir

Otsik­ko tar­koit­taa venä­läis­tä maa­il­maa ja käsit­tee­nä sitä käyt­tä­vät venä­läi­set ääri­na­tio­na­lis­tit, pre­si­dent­ti Putin mukaan lukien. Äärim­mil­lään käsi­te tar­koit­taa sitä, että hen­noin­kin yhteys Venä­jään riit­tää sii­hen, että jokin alue tai sen ihmi­set kuu­lu­vat Venä­jään – venä­läi­seen maa­il­maan. Samas­ta sameas­ta sopas­ta lie­nee kotoi­sin myös lausu­ma, jon­ka mukaan Venä­jäl­lä ei ole rajoja.