Robot­ti soit­taa kun­nan­joh­ta­jan äänel­lä iiläisille

Kaik­ki täy­si-ikäi­set iiläi­set, joi­den puhe­lin­nu­me­ro on jul­ki­ses­ti nume­ro­pal­ve­lus­sa saa­ta­vil­la, saa­vat puhe­lin­soi­ton maa­nan­tai­na 14.12. kel­lo 16–17 välil­lä. Nume­ros­ta 09 8171 1941 tule­vas­sa puhe­lus­sa soit­ta­ja­na on robot­ti, joka puhuu Iin kun­nan­joh­ta­ja Ari Ala­tos­sa­van äänel­lä. Robot­ti kysyy kysy­myk­siä, joi­hin voi vapaas­ti vas­ta­ta. Puhe­lui­den sisäl­tö käsi­tel­lään täy­sin nimet­tö­mäs­ti, eikä vas­tauk­sia yhdis­te­tä vas­taa­jan yhteystietoihin. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää


Ris­ki­ryh­miä suo­jel­laan, karan­tee­nioh­jeis­tuk­sia noudatettava

Poh­jois-Poh­jan­maan siir­ryt­tyä koro­nae­pi­de­mian leviä­mis­vai­hee­seen tuli uusia rajoi­tuk­sia Oulun­kaa­ren jär­jes­tä­miin sosi­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lui­hin. Koro­na­vi­ruk­sen ris­ki­ryh­miä suo­jel­laan viruk­sel­ta tehos­te­tuil­la toi­men­pi­teil­lä THL:n ohjeis­tus­ten mukai­ses­ti. Vie­rai­lu­ja Oulun­kaa­ren alu­een asu­mis­pal­ve­lu- ja hoi­vayk­si­köis­sä tulee mah­dol­li­suuk­sien mukaan vält­tää. Vie­rai­lu­ja on mah­dol­lis­ta toteut­taa videovälitteisesti. 



Rent­ta­he­lek­ku: Jou­lu­na ja juhannuksena…

Jou­lu­ka­len­te­rit tuli­vat kaup­poi­hin jo, kun vie­lä hara­voin pihal­ta syk­syn leh­tiä. Ei ole ihme, että aika menee sii­vil­lä. Mitään ei enää jak­se­ta odot­taa “oike­aan” aikaan. Varas­läh­tö­jä hyväk­sy­tään kau­pal­li­suu­den nimeen!

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Häm­men­tä­vä tutkimustulos

EVAn eli Elin­kei­noe­lä­män val­tuus­kun­nan eilen jul­kai­se­man kyse­ly­tut­ki­mu­ken tulos on häm­men­tä­vä. Arvo- ja asen­ne­tut­ki­muk­sen mukaan suo­ma­lai­sis­ta vain 23 pro­sent­tia pitää polii­tik­ko­jen kan­sa­lai­sil­le anta­maa tie­toa luo­tet­ta­va­na. Tulok­set perus­tu­vat 2 019 hen­ki­lön anta­miin vas­tauk­siin. 52 pro­sent­tia vas­tan­neis­ta pitää polii­tik­ko­jen anta­maan tie­toa sel­keäs­ti ei-luotettavana.


Päät­tä­jäl­tä: Tois­ten kunnioittaminen

Vii­me­ai­kai­set val­tuus­ton kokouk­set ovat saa­neet suur­ta huo­mio­ta osak­seen. Kokouk­sen kul­kuun ovat otta­neet kan­taa sekä yksit­täi­set hen­ki­löt että val­ta­kun­nan tie­do­tus­vä­li­neet ja vii­mei­sem­pien kään­tei­den mukaan polii­si­kin tut­kii asi­aa ja hyvä niin.


Syr­jä­ky­lien oikeuksista

Kyl­lä­pä me kui­va­nie­me­läi­set ja olha­va­lai­set taas saa­tiin ruos­kaa kuin­ka kal­liik­si me tulem­me teil­le Iin kun­ta­kes­kus­lai­sil­le. Kovas­ti oli teh­ty las­kel­mia kuin­ka pal­jon sääs­te­tään kun meil­tä vie­dään kaik­ki pal­ve­lut. Niin­pä niin. Näi­den las­kel­mien paik­kan­sa­pi­tä­vyyt­tä kukaan ei voi var­mas­ti sanoa. Aina kun on teh­ty muu­tok­sia sääs­tö­jen nimis­sä on jäl­keen­päin todet­tu ettei sääs­tö­jä tul­lut­kaan. Mut­ta tuli­pa­han joi­den­kin mie­les­tä hyvä työ teh­tyä ja vie­tyä pal­ve­lut syr­jä­ky­lil­tä pois. Voi sii­nä käy­dä huo­nos­ti­kin ja veron­mak­sa­jat, var­sin­kin lap­si­per­heet, häi­py­vät mui­hin kun­tiin. En kyl­lä ihmet­te­li­si sitä ollenkaan. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Mak­su­kat­to ja oikeudenmukaisuus

Ihmi­set käyt­tä­vät kun­nal­li­sia ter­veys­pal­ve­lu­ja; sai­raa­la, polikli­ni­kat, ham­mas­hoi­dot jne. Jokai­nen “osas­to” las­kut­taa erik­seen pal­ve­luis­ta. Moni jou­tuu käyt­tä­mään eri palveluja.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus