Yli-Iin san­ka­ri­hau­taus­maa ilki­val­lan kohteena

 

Yli-Iin san­ka­ri­hau­taus­maal­la kaa­det­tiin vii­me tors­tai­na kak­si san­ka­ri­hau­taus­maan pie­nis­tä hau­ta­muis­to­mer­keis­tä. Lisäk­si maa­han kiin­ni­tet­ty­jä kuk­ka­mal­ja­koi­ta kuk­ki­neen oli kaa­det­tu yhteen­sä 19 hau­ta­muis­to­mer­kin luo­ta. Ilki­val­ta oli tapah­tu­nut illal­la kel­lo 18 jäl­keen. Täl­lä het­kel­lä teko val­von­ta­ka­me­ran kuvi­neen on polii­sin tutkittavana. 


The Tapah­tu­ma 2 tar­jo­si nuo­ril­le teke­mis­tä ja viihdykettä

Per­jan­tai­na nuo­ril­le riit­ti Hau­ki­pu­taal­la teke­mis­tä, kun Jatu­lis­sa jär­jes­tet­tiin The Tapah­tu­ma jo tois­ta ker­taa. Tapah­tu­man tar­jo­si ilmais­ta teke­mis­tä ja viih­dy­ket­tä nuo­ril­le. Pai­kal­la oli monia eri­lai­sia har­ras­te­pis­tei­tä Pop-up ‑kir­jas­tos­ta käsi­työ- ja lii­kun­ta­pis­tei­siin. P

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Ensin vie­tiin joki, nyt mai­se­mat – Poh­joi­sii­läi­siä kor­ven­taa tuulivoimarakentaminen

Poh­jois-Iin kyläyh­dis­tyk­sen kylä­tu­val­le on vii­me viik­koi­na kokoon­nut­tu päh­käi­le­mään kylän lähei­syy­teen suun­ni­tel­tua tuu­li­voi­ma­puis­toa. Asuk­kai­ta mie­ti­tyt­tää, mik­si pie­neh­kön kun­nan poh­jois­puo­lis­kon pitää tuot­taa val­tao­sa Suo­men tuulivoimasta. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Ali­käy­tä­vän maa­lauk­set ilahduttavat

Hau­ki­pu­taan­tien alit­ta­va kevyen lii­ken­teen ali­kul­ku­tun­ne­li lii­ken­neym­py­rän koh­dal­la ei ole enää synk­kä ja sot­kui­nen. Hau­ki­pu­taan lukion ympä­ris­tö­tai­de­kurs­sin oppi­laat kuva­tai­deo­pet­ta­ja Kai­sa Anna­lan joh­dol­la maa­la­si­vat ali­ku­lun sei­nä­mät iloi­sil­la ja värik­käil­lä kuvil­la. Kysees­sä oli Hau­ki­pu­taan kir­kon­ky­län asu­ka­syh­dis­tyk­sen aloit­tees­ta liik­keel­le läh­te­nyt lukion kans­sa toteu­tet­tu yhteishanke.



Töher­ryk­set pii­loon yhteisvoimin

Mar­tin­nie­men lap­set ja nuo­ret maa­la­si­vat kou­lun yhtey­des­sä ole­van kau­ka­lon ulko­lai­to­ja hie­noil­la maa­lauk­sil­la ja graf­fi­teil­la. Niil­lä peit­tyi­vät rumat sot­kut ja töher­ryk­set. Kau­pun­ki maa­laa sisä­sei­nä­mät kesän aika­na valkoisiksi.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kuva­tai­tei­den diplo­mi­työt näyttelyssä

Lukio­lais­ten tai­de­ai­nei­den osaa­mis­ta mita­taan lukio­diplo­meil­la, joi­den lop­pu­tu­lok­se­na voi syn­tyä vaik­ka­pa tai­de­teok­sia. Iin Mic­ro­po­lik­sen ravin­to­lan sei­näl­lä on esil­lä Iin lukio­lais­ten Iida Ven­ga­sa­hon, Lin­da Haa­ta­jan ja Jen­ni Juop­pe­rin kuva­tai­teen diplo­mi­työ­nä syn­ty­neet teokset.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kar­ke­lot kruu­na­si­vat Kii­mUn kevään

Kii­min­gin Urhei­li­jat hui­pen­si­vat kau­ten­sa lau­an­tai­na Kevät­kar­ke­loi­hin. Kar­ke­lois­sa ohjel­maa esi­tyk­sil­lään tar­jo­si­vat lavis­ryh­mä, las­ten voi­mis­te­lu- ja teli­ne­voi­mis­te­lu­ryh­mät sekä Bän­di Pro­jek­ti ‑yhtye. Per­heen pie­nim­pien mie­leen eri­tyi­ses­ti oli­vat myös kas­vo­maa­laus­pis­te, pomp­pu­lin­na ja hattarakone. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Hau­Pa haki Rova­nie­mel­tä kau­den avausvoittonsa

Hau­ki­pu­taan Pal­lon mies­ten edus­tus­jouk­kue mat­ka­si lau­an­tai­na jo tois­ta vii­kon­lop­pua put­keen vie­ras­pe­liin Rova­nie­mel­le. Täl­lä ker­taa kotiin tuo­mi­si­na oli täy­det kol­me pis­tet­tä 3–4 vie­ras­voi­tol­la. Yhden tap­pion ja kak­si tasa­pe­liä aiem­min kau­del­la pelan­nut Hau­Pa suun­ta­si hake­maan avaus­voit­toa lois­ta­vas­sa sääs­sä pela­tus­ta otte­lus­ta Roi Uni­te­dia vas­taan. Hyvän alku­kau­den pelan­nut Roi Uni­ted on vah­vis­tu­nut sel­keäs­ti vii­me kau­des­ta ja odo­tet­ta­vis­sa oli­kin tiuk­ka tais­te­lu pisteistä.