Oulu halu­aa aikais­taa tur­pees­ta luo­pu­mis­ta – Tur­ve­tuo­tan­to on mer­kit­tä­vä työl­lis­tä­jä Ran­ta­poh­jan alueella

Oulun kau­pun­gin omis­ta­ja­po­liit­ti­sen lin­jauk­sen mukaan tur­peen ener­gia­käyt­tö lop­puu Oulus­sa koko­naan 2040-luvun aika­na. Kau­pun­gin­hal­li­tus teki tiu­kan 7–6‑äänestyksen jäl­keen Jen­ni Pit­kon ja.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Tuuk­ka Tiek­so­la tekee vakuut­ta­vaa jäl­keä jääkiekkokaukaloissa

Oulun Kärp­pien A‑nuorten hyök­kää­jä Tuuk­ka Tiek­so­la on teh­nyt vakuut­ta­van nousun nuor­ten jää­kie­kon hui­pul­le. 17-vuo­tias jää­li­läi­nen vei nimiin­sä nuor­ten SM-lii­gan run­ko­sar­jan kevät­kau­den pis­te­pörs­sin kär­ki­si­jan ja Kari Jalo­nen ‑pal­kin­non. Tuuk­ka pal­kit­tiin myös par­haan tulok­kaan Yrjö Haka­la ‑pal­kin­nol­la. Lisäk­si hänet on valit­tu useam­paan ker­taan alle 20-vuo­tiai­den kuu­kau­den pelaajaksi.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Hyvä yhteis­hen­ki on kylä­kir­jan salaisuus

Joki­ky­län kylä­ta­lol­la käy vil­kas ja iloi­nen puheen­so­ri­na. Enti­sen Joke­lan kou­lun luok­ka­huo­nee­seen on katet­tu täy­te­kak­ku­kah­vit — on aihet­ta juh­laan! Joki­ky­län kylä­his­to­ria­pii­rin suur­han­ke, kylä­kir­ja “Sisul­la ja Sydä­mel­lä” on juu­ri ilmes­ty­nyt. Käsis­sä on 530-sivui­nen opus, joka sisäl­tää haas­tat­te­lui­hin ja muis­ti­tie­toon perus­tu­via ker­to­muk­sia ja kuvauk­sia Joki­ky­län, Tai­pa­leen­ky­län ja Onka­mon kylien elä­mäs­tä pää­osin ajal­ta 1920–1970.Kyläkirjan teki­jä­kaar­tiin kuu­luu 19 jäsen­tä, vie­ras­ky­näi­li­jöi­tä sekä lukui­sa jouk­ko tie­to­ja ja valo­ku­via anta­nei­ta kylä­läi­siä. Kylä­kir­jaa on jo ehdit­ty lukea ahke­ras­ti ja se niit­tää kii­tok­sia.– Lop­pu­tu­los yllät­ti mei­dät teki­jät­kin, sanoi kylä­kir­jan toi­mit­ta­mi­ses­ta vas­tan­nut H. Tapio Hanhela.


Ehdok­kaan valin­ta oli helppoa

Eilen käyn­nis­ty­nyt edus­kun­ta­vaa­lien ennak­ko­ää­nes­tys alkoi hyvin vilk­kaas­ti. Hau­ki­pu­taan ennak­ko­ää­nes­tys­pai­kal­la oli heti alkuun pit­kät jonot.


Onko tuu­li­voi­ma pakkovoimaa?

Jos kaik­ki Iis­sä vireil­lä ole­vat tuu­li­voi­ma­lat toteu­tu­vat tai­vaan tuu­lia tavoit­te­lee noin 200 uut­ta tuu­li­myl­lyä. Pai­kal­li­set ihmi­set epäi­le­vät tar­jot­tu­ja sopi­muk­sia, joi­hin ei muu­tok­sia saa. Iis­sä kysy­tään kuo­ros­sa, onko tuu­li­myl­ly-Ii väis­tä­mä­tön tulevaisuus.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Yli­kii­min­gin hiih­tocup päät­tyi Pylkönaholle

His­to­rial­li­nen ensim­mäi­nen Yli­kii­min­gin hiih­tocup päät­tyi sun­nun­tai­na. Pyl­kö­na­hol­la hiih­det­ty pää­tös­ki­sa kerä­si pai­kal­le muka­vas­ti hiih­tä­jiä huol­ta­ji­neen ja kan­nus­ta­ji­neen naut­ti­maan aurin­koi­ses­ta säästä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus