Ker­ros­ta­lol­la uusi omis­ta­ja Martinniemessä

Repo­lan­tien var­ren kol­mes­ta ker­ros­ta­los­ta yksi on vaih­ta­nut omis­ta­jaa. Vai­nio Kiin­teis­tö Group Oy osti Asun­to-osa­keyh­tiö Hau­ki­pu­taan Mar­tin­kum­mun hel­mi­kuun alus­sa.– Per­hey­ri­tyk­sem­me tavoit­tee­na on löy­tää ker­ros­ta­lo­ja, jot­ka voim­me lait­taa “maan­lä­hei­sel­lä” vuo­kraa­mi­sel­la ja osaa­mi­sel­lam­me kun­toon ja jot­ka sijait­se­vat lähel­lä kau­pun­ke­ja, mut­ta sil­ti rau­hal­li­sel­la alu­eel­la. Hau­ki­pu­das on mie­len­kiin­toi­nen alue, ja näim­me myös Mar­tin­nie­mes­sä mah­dol­li­suu­den, tote­aa Ant­ti Vainio.


Hau­ki-uin­nit oli­vat suu­rem­mat kuin kos­kaan — Hau­ki­pu­taan Hei­ton Han­nu Sai­kan­mä­ki ei ymmär­rä Lin­nan­maan uima­hal­lin rakentamista

Hau­ki­pu­taan Hei­ton uin­ti on ollut sel­väs­sä kas­vus­sa vii­meis­ten vuo­sien ajan. Täl­lä het­kel­lä lisens­siui­ma­rei­ta on noin 60 ja eri tasoi­sia uimareita.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Toi­mit­ta­jal­ta: Lot­to­voit­ta­jien maa

Täs­sä­pä uusi pal­lo vaa­li­ken­täl­le YK:n sin­ne pot­kai­se­ma­na: Suo­mi on tois­ta vuot­ta peräk­käin arvioi­tu maa­il­man onnel­li­sim­mak­si maak­si. Asia sel­vi­ää YK:n teet­tä­mäs­tä onnel­li­suus­ra­por­tis­ta. Mas­sii­vi­nen ympä­ri maa­il­maa teh­tä­vä kyse­ly­tut­ki­mus pai­not­taa esi­mer­kik­si sosi­aa­li­tur­vaa, vapaut­ta ja bruttokansantuotetta.


Hobla perus­tet­tiin kulttuurinnälkään

Ystä­vä­po­ru­kan unel­mas­ta syn­ty­nyt Hobla ry yllä­pi­tää, edis­tää ja tukee kult­tuu­ri­toi­min­taa.– Olem­me puhu­neet jo vuo­sia, että pitäi­si perus­taa musiik­kia ja kuva­tai­det­ta yhdis­tä­vä yhdis­tys, joka voi­si tuot­taa kult­tuu­ri­ta­pah­tu­mia kan­sa­lai­sil­le, sanoo tam­mi­kuus­sa perus­te­tun Hobla ry:n puheen­joh­ta­ja Lea Fors­berg

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Ook­ko nää kuullu

Ran­ta­poh­jas­ta 22.2.1979: Kal­le oli käy­nyt varas­ta­mas­sa ome­nia opet­ta­jan­sa puu­tar­has­ta ja opet­ta­ja oli näh­nyt sen. Seu­raa­va­na päi­vä­nä opet­ta­ja kysyi oppi­lail­taan, kuka­han se mah­toi olla joka kävi ome­na­var­kais­sa minun puu­tar­has­sa eilen? Luo­kas­sa oli aivan hil­jais­ta. Kukaan ei puhu­nut mitään. Sit­ten opet­ta­ja kysyi Kal­lel­ta, olit­ko se sinä. Kal­le istui ihan luo­kan peräl­lä ja sik­si vas­ta­si, että huo­nos­ti kuu­luu. Opet­ta­ja vähän epäi­li ettei­kö hänen puheen­sa kuu­lu luo­kan peräl­le asti ja ehdot­ti, että he vaih­tai­si­vat paik­kaa ja Kal­le sai­si tul­la kysy­mään hänel­tä jota­kin. Kal­le kapusi opet­ta­jan pöy­dän taak­se ja kysyi opet­ta­jal­ta, kuka­han se mah­toi olla joka tois­sayö­nä kii­pe­si minun ison sis­kon luok­se ikku­nas­ta sisään? Nyt oli opet­ta­jan vuo­ro vas­ta­ta, joo huo­nos­ti kuuluu.


Sydä­nis­ku­ri voi pelas­taa hengen

Defi­bril­laat­to­ri, defi eli sydä­nis­ku­ri on lai­te, jol­la sydän­py­säh­dys­ti­lan­tees­sa pyri­tään pois­ta­maan sydä­men pysäyt­tä­nyt hai­tal­li­nen ryt­mi­häi­riö anta­mal­la elvy­tet­tä­väl­le hoi­ta­va tasa­vir­ta­säh­köis­ku. Sydä­nis­ku­rei­ta on alet­tu hank­kia kes­kei­sil­le ja ylei­sil­le pai­koil­le, jot­ta ne oli­si­vat tar­peen vaa­ties­sa lähel­lä ja käytettävissä.


Kun­ta­lai­sil­le parem­pia sotepalveluita

Sote kaa­tui, mut­ta työ sosi­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lu­jen uudis­ta­mi­sek­si jat­kuu Oulun seu­dul­la. Uudis­tuk­sia tar­vi­taan, oli­vat­pa hal­lin­non raken­teet mit­kä tahansa.Oulun kau­pun­gin yhdes­sä sai­raan­hoi­to­pii­rin kans­sa käyn­nis­tä­mä mer­kit­tä­vä inte­graa­tio­sel­vi­tys on val­mis­tu­mas­sa, ja odo­tuk­set sen suh­teen ovat kor­keal­la.– Sel­vää on, että tämä mei­dän oma sote­sel­vi­tys ete­nee ja tulos­ten perus­teel­la näh­dään, mitä toi­men­pi­tei­tä pitää teh­dä. Asiak­kaat ja pal­ve­lut edel­lä men­nään, lupa­si Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Päi­vi Laa­ja­la alu­een kan­san­edus­ta­jaeh­dok­kail­le jär­jes­tä­mäs­sään aamu­puu­ro­ti­lai­suu­des­sa tiis­tai­na. Laa­ja­la esit­te­li Oulun seu­dun hal­li­tus­oh­jel­ma­ta­voit­tei­ta tule­val­le kaudelle.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Iihin suun­nit­teil­la aina­kin 200 tuulivoimalaa

Tuu­li­puis­to­jen yhteis­vai­ku­tuk­sis­ta, säh­kön­siir­to­rat­kai­suis­ta, vai­ku­tuk­sis­ta lin­tui­hin ja tor­nien mai­se­ma­hai­tois­ta kes­kus­tel­tiin Iin kun­nan­val­tuus­ton kokouk­ses­sa maa­nan­tai­na. Iihin vireil­lä ole­vis­ta tuu­li­puis­tois­ta oli­vat ker­to­mas­sa kol­men tuu­li­voi­mayh­tiön sekä Poh­jois-Poh­jan­maan Ely-kes­kuk­sen edustajat.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus