Lap­pi-illas­sa uppou­du­taan saa­me­lais­lap­sen koulumuistoihin

Kii­min­gin seu­ra­kun­nan alu­eel­la yhteis­vas­tuu­ke­räyk­sen mer­keis­sä jär­jes­te­tään muu­ta­ma isom­pi tapah­tu­ma, jois­ta Lap­­pi-aihei­­nen ilta on vuo­ros­sa seu­raa­va­na sun­nun­tai­na 24.2. kel­lo 16 seurakuntakeskuksessa.…… 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Kat­sas­tus ja kor­jaa­mo yhdes­sä edel­leen har­vi­nai­nen yhdistelmä

Kat­sas­tus ja auto­huol­to samas­sa yri­tyk­ses­sä on ollut mah­dol­lis­ta jo muu­ta­man vuo­den ajan. Sii­tä huo­li­mat­ta näi­den pal­ve­lui­den yhdis­tä­mi­nen toteu­te­taan yleen­sä ali­han­kin­ta­na, eikä kor­jaa­mon omal­la kat­sas­tus­lu­val­la. Kat­sas­tus­lu­pia on myön­net­ty koko maas­sa vain noin kol­mel­le­kym­me­nel­le kor­jaa­mol­le. Jää­li­läi­nen Lap­kaa­ra kui­ten­kin teki kysei­sen uudis­tuk­sen hel­mi­kuun alussa.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Ran­ta­poh­jas­ta 25.1.1979: Savos­sa oli aikoi­naan todel­la sana­val­mis kaup­pias. Ker­ran oli eräs emän­tä tul­lut osta­maan til­lin sie­me­niä. Kaup­pias sanoi heti, ettei.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus





Van­ha hau­taus­maa mer­ki­tyk­sel­li­nen haukiputaalaisille

“Van­ha hau­taus­maa on Hau­ki­pu­taan his­to­ri­aa, rikas ja pyhä paik­ka. Kaik­ki kol­me: kirk­ko, museo ja hau­taus­maa, ne ovat sitä perim­mäis­tä hau­ki­pu­taa­lai­suut­ta… Vie­hät­tää, että kes­kel­lä kylää on täl­lai­nen paik­ka. Siel­lä on aika kuin sei­sah­ta­nut, hypän­nyt kak­si sataa vuot­ta taak­se­päin. Siel­lä on niin kau­nis­ta ja hiljaista…“Näin kau­niis­ti hau­ki­pu­taa­lai­set kuvai­le­vat Kirk­ko­tien var­rel­la sijait­se­vaa 129 vuot­ta kos­ke­mat­to­ma­na ollut­ta van­haa hau­taus­maa­ta. Sen mer­ki­tyk­sel­li­syys paik­ka­kun­ta­lai­sil­le yllät­ti myös hau­taus­maan tut­ki­jat, joi­den mukaan paik­ka on myös val­ta­kun­nal­li­ses­ti ainutlaatuinen.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


“Yhdes­sä olem­me enemmän”

– Kun mie­tim­me Revon­tiel­lä toi­mi­vien yrit­tä­jien kes­ken mitä kek­si­sim­me ystä­vän­päi­väk­si, pää­tim­me jär­jes­tää täl­lai­sen yhtei­sen ystä­vän­päi­väil­lan. Ohjel­mas­sa on vapaa­ta seu­rus­te­lua ilta­pa­lan mer­keis­sä tee­mal­la: Yhdes­sä olem­me enem­män. Samal­la me yrit­tä­jät voim­me ker­toa tuot­teis­ta ja pal­ve­luis­ta. Mukaan tän­ne Lou­nas-Kah­vi­la Nyy­man­niin tuli yrit­tä­jiä myös laa­jem­mal­ta alu­eel­ta, ker­toi illan avan­nut Lee­na Nie­me­lä.Kut­sua oli kuul­tu. Kui­va­nie­mel­tä kotoi­sin ole­vien sisa­rus­ten Eli­sen ja Ire­nen mie­les­tään idea oli hyvä. Oli muka­va ja help­po tul­la kah­vi­laan, kyn­nys läh­teä vaik­ka­pa koti­kut­suil­le voi tänä päi­vä­nä olla kor­keam­mal­la, he arvelivat.