Kuunnellaan aikuisenakin iltasatuja
Tein taas tänä keväänä itselleni lupauksen, kesällä luen kirjoja, lainaan kaikki ne teokset, jotka olen suunnitellut lukevani. Nyt juhannus on…
Lue lisääTein taas tänä keväänä itselleni lupauksen, kesällä luen kirjoja, lainaan kaikki ne teokset, jotka olen suunnitellut lukevani. Nyt juhannus on…
Lue lisääAlkoholinäpistykset eivät ole yleinen ongelma Haukiputaalla ja Kiimingissä. Näpistysten aiheuttama lisätyö ja taloudelliset menetykset tuntuvat kuitenkin kauppojen ja kioskien toiminnassa.……
Muun muassa Yli-Iin kunnanjohtajan ja Yli-Iin suuralueen yhteistyöryhmän puheenjohtajan pesteistä tuttu Veli Kortesalmi täyttää 70 vuotta keskiviikkona 27.6. Juhlapäivän Kortesalmi.…..
Haukiputaan Rivinnokan virkistysalue on viime vuosina lisännyt vahvasti suosiotaan. Rivinnokalle vievän yksityistien tiekunta aikoo kieltää moottoriajoneuvoliikenteen tien kulumisen hidastamiseksi ja.…..
Juhannusviikonloppu sujui poliisin näkökulmasta suhteellisen rauhallisesti. Perjantai-illan kello 18.00 ja aamun välisenä aikana Oulun poliisilla oli noin 130 hälytystehtävää. Kenttäjohtoalueella…
Iin ja Kuivanimen kuntouttavan päivätoiminnan asiakkaat kokoontuivat tiistaina kesäjuhlan merkeissä Iin Merihelmessä. Tapahtuman ohjelma sisälsi tanssia ja karaokelaulua, mutta vähintään.…..
“Juu, justiinsa nuin se pittää pyörittää, varo sitä oksankohtaa, siittä se heleposti katkiaa” ‑noin opastettiin vihdan sidettä pyörittelevää Urho Pernua yli-iiläisen Heinosen talon pihassa, jonne talonväen lisäksi kokoontui Jokirannan palvelukeskuksen asukkaita avustajineen sekä kotihoidon piiriin kuuluvia ikäihmisiä.
Jokirannan koulun pitkäaikainen rehtori Martti Kumpulainen siirtyy eläkkeelle Koulujen päättäjäiset olivat Jokirannan koululla haikea hetki ysiluokkalaisten lisäksi myös rehtori Martti.…..
Suomalaisia juhannusperinteitä ovat ylensyönti, holtiton alkoholin käyttö, tappeleminen ja hukkuminen, ainakin jos perinteistä juhannusuutisointia on uskominen. Vuodesta toiseen saamme –.…..
Kahdeksankymmentä litraa tuoretta luomumaitoa kattilaan, lämmityksen jälkeen juoksutinta sekaan, ja sitten vain keitellään ja hämmennellään tunteja ja taas tunteja – siinä resepti perinteiselle juhannusjuustolle, jonka keittämisen iiläiset Hilja Paukkeri ja Helvi Ruotsalainen taitavat.